Basisonderwijs

Muziekschool New Wave is actief in het onderwijs met verschillende projecten in het basis- en voortgezet onderwijs.

Wij bieden instrumentaal projectonderwijs voor het primair onderwijs. Veelal is dat een eerste kennismaking met het bespelen van een instrument naar keuze, met aandacht voor het luisteren naar elkaar. Zo werken wij toe naar een schoolorkest.

In het voortgezet onderwijs doen wij popmuziekprojecten waarin de leerlingen in korte tijd ervaren wat het spelen in een popband inhoudt. Zij krijgen naast zangles en lessen samenspel les op keyboard, elektrische gitaar, basgitaar en drums.

Wil je ook meer muziek in de klas? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

In 2008 stemde de gemeenteraad van Zandvoort in met het voorstel om muziek en vooral muziekmaken in een zo vroeg mogelijk stadium onder de aandacht van de Zandvoortse schoolgaande jeugd te brengen. Hieraan voorafgaand verzocht wethouder Toonen de muziekschool tot het schrijven van een inhoudelijk plan, een opdracht die New Wave met dank en vooral met veel plezier aanvaardde. Dat de directeuren van de scholen hier eveneens content mee waren spreekt voor zich.

Een greep uit het aanbod zoals dat in overleg met scholen is vastgesteld:

  • Als eerste project was daar een bijdrage aan de productie “Goud” waar New Wave voorafgaand aan een voorstelling in de Haarlemse Philharmonie een introductieles verzorgde zodat de leerlingen goed voorbereid de voorstelling konden bijwonen. Met dit eerste project beet New Wave in 2008 het spits af, een voorproefje in wat voor 2009 op het programma staat.
  • ondersteuning, coaching van het team van leerkrachten in het geven van zinvolle muzieklessen. Een lange-termijn investering waar uiteindelijk veel, zeer veel Zandvoortse kinderen van gaan profiteren.
  • gitaarlessen aan de leerkrachten. Bestaat er een leukere manier om succesvolle muziekles in de klas te geven dan een leerkracht met een instrument in de klas? New Wave heeft al meer dan 60 leerkrachten gitaarles geven.
  • kinderen van groepen 1t/m 8 krijgen een korte cursus gitaar, slagwerk, viool, ukelele, dwarsfluit, blokfluit en/of keyboard. De kinderen leren enkele eenvoudige liedjes spelen en maken langs die weg goed kennis met het actieve musiceren en vooral met samenspelen. De laatste les is tevens een uitvoering voor de ouders en overige belangstellenden. Voor veel kinderen is dit hun eerste ervaring in het bespelen van een instrument.
  • onze bijdrage aan Classic Express, de prachtige autobus annex concertzaal die Zandvoort in de week van 23 maart 2009 kan verwelkomen. Na het concert verzorgt New Wave een workshop dwarsfluit en viool (voor kinderen van groep 6 en 7).
  • leerlingen uit de onderbouw van de Gertenbach Mavo werken olv de eigen muziekvakleerkracht van de school aan repertoire van hedendaagse pophits. Als afsluiter staan zij in de spotlights van gebouw De Krocht waar zij onder leiding van een professionele popband de nummers ten gehore zullen brengen. Een echt Popkoor dus!